Tuesday, 21 November 2017

little bit about "how my life is going"




Hello bloggers, sorry i really not that active person nak tngok chatbox pun rasanya tak sempat. sebab terlalu busy with a bunch of assignment/quiz and so on yelah lagi berapa  minggu je dah nak final. aku baru je habis tngok cerita Who Are You : School 2015 rate? bagi aku 10/10 well actually aku tengok balik cerita ni hahahhaa. so after watching it aku rasa macam nak back to school where i think crying is not the only way..

idk how tell you guys, but i did feel empty and rasa dibuang. disini dan hanya disini aku boleh katakan "yes, im not okay". ye aku rasa macam nak menjerit dan menangis like lepaskan semua yang terbeban kat hati. ya aku tengah rasa diri aku teruk sangat. i just can't brain how can people treat me like im a murderer or penjenayah. macam sikit pun tak consider hati aku ni macam mana. ye aku kecewa dengan manusia yang aku ingatkan "she's not that kind of girl" tapi end up dia buat aku macam "dia okay je kot" macam weh c'mon lah kalau kau kat tempat aku? apa kau akan rasa? so i distance myself for awhile supaya aku tak sakit untuk sekejap, sementara sakit yang ada ni pulih. ayat manis je weh dia cakap "sorry, *insert nama* lupa nak bagitahu kitorg tukar group" wehh serious shit kumpulan tu 3 orang je bukannya ramai sangat. bende esok nak buat mlm ni pukul 11 lebih baru bagitahu aku. lebih menyedihkan ada orang lain yg bagitahu aku sebenarnya. it hurt me like a lot. korang mungkin rasa bende ni takde pape but im doing this with her from last sem. yelah mungkin aku bodoh, tak bijak siapa je nak hamek aku dalam group. takut menganggu pulak pointer en sbb kerja group. tu aku belum cerita pasal kitorg kene pindah asrama baru and aku end up sebilik dengan budak cina. im okay with this chinese girl takde masalah cuma korang mesti nak dengan geng korang sendiri kan? it hurt myself to tell you guys that "i thought i was one of them but i was wrong" ye dia bagthu last minit lagi. dia kali ni adalah orang yang berbeza. aku rasa macam semua orang tikam belakang aku bertubi-tubi macam yang aku cakap tadi macam pembunuh dan penjenayah yang ptut dikenakan hukuman.

mungkin yelah hukuman sbb aku tinggalkan this precious friend of mine. tapi hati dia sakit ke masa aku tinggalkan dia? dia sedih ke aku tinggalkan dia. i don't think he was. dia yang sakitkan aku dulu dia yang tak pandai jaga hati aku dia....dia yang lukakan hati aku dulu. salah ke aku tinggalkan dia sebab aku taknak rasa sakit tu lagi? aku dah penat weh penat sangat rasa beban ni. so, aku amik keputusan untuk tinggalkan dia dengan kata2 akhir yang sangat panjang. no, aku tak maki dia aku tak marah dia. sbb bukan salah dia buat aku sakit. aku yang sakitkan hati aku. salah aku sebab aku yang suka dia. aku yang buat hati aku sendiri terluka sbb aku suka dia. jadi aku pesan kat dia, jaga diri dan lepasni kalau kau hanya nak berkawan buat cara kawan. jangan sampai dia rasa kau bagi harapan kat dia mcm yang aku rasa. -- dia tak balas pun. lepas tu aku block dia. wahai kawan, kau baik weh, kau ada setiap jatuh bangun aku tapi kau jarang bg aku ada untuk kau bila kau jatuh. kenapa weh? kenapa kau tak izinkan aku ada dengan kau bila kau jatuh? aku takkan boleh buat kau tenang ke? mcm kau selalu buat aku tenang? aku rindu kau...jujur aku perlukan kau. weh kau tengok apa budak kelas aku buat kat aku. weh, kau kat mana? weh, aku sorang-sorang je hadap bende ni. weh tolong aku....tolong cari aku balik. kenapa aku tinggalkan kau?? kenapa aku tak boleh tahan sikit sakit tu? kenapa lepas aku tinggalkan aku masih rasa sakit tu? kenapa rasa sakit ni tak pernah pulih? kau tak rindu aku ke?  weh aku nangis sorang-sorang. masa aku menangis tu aku call kau tapi nombor tu tak hidup dah..rasanya kau pun memang nak aku pergi kan? aku tahu rumah kau, ya aku boleh pergi tapi aku takut. aku takut kalau kau taknak jumpa aku takut kalau perasaan ni makin berat lepaskan kau takut yang kau akan suruh aku pergi so before all that happen better aku yang pergi kan? rasanya tukar nombor tu memang keputusan yang baik sbb kau tahu aku akan cari kau lagi. kau sendiri tahu yang aku takkan mampu tinggalkan persahabatan ni macam tu je. will we ever meet again? apa kita patut buat kalau kita terserempak? should i ignore? should i smile? may our story be a dream that we can't wake up, my voice couldn't come to you who are far away.  i love you, deep inside my heart. i cannot keep you but still missing you and think that you'll come and still hope that we'll meet again someday. i miss you.

kat sini, takde sape kenal aku. jadi hanya kat sini aku boleh cerita. hanya kat sini aku boleh luahkan semua. kadang aku rasa mcm nak berhenti buat apa yang aku buat dan pergi sejauh yang aku mampu. aku tak cerita kat sesiapa sebab takkan ada yang faham aku tapi kita tak pernah fikir apa perasaan orang yang tinggalkan kita. contoh macam aku, aku pun sakit weh. Tapi, ALLAH takkan bagi ujian seberat ni kalau aku tak mampu. mungkin ujian orang lain lagi berat dari aku jadi aku bersyukur ini saja ujian aku setakat ini, inilah yang aku rasa paling berat,
aku percaya yang aku takkan jatuh lagi dan takkan ada lagi airmata kerana esok matahri akan terbit lagi. in shaa Allah dengan kekuatan ni aku takkan nangis lagi sampai bengkak2 mata.
 
when its hard just accept it, when your heart shakes because of the wind someone will hold your hand then you will feel protected. For those who are struggling, when you think you're alone, when you suddenly start to cry, when you feel like no one is next to you remember that you're not alone. even if the world always hurt you, don't cry sweetie Allah with you. it is okay to be hurt because we just 20's.
 
 


4 comments:

  1. hai if you're free then feel free to come and join us here

    http://www.raydahalhabsyi.com/2017/11/comeback-giveaway-by-raydah-alhabsyi.html

    ReplyDelete
  2. Salam singgah lagi :)

    Jom join GA saya,

    http://www.akuseorangtraveler.com/2017/11/give-away-hadiah-misteri-dari-astraveler.html

    ReplyDelete
  3. im back here again. enjoying the beautiful music and reading ur story.

    ReplyDelete
    Replies
    1. hi. jmput la join n meriahkan segmen GA kt sini

      http://www.raydahalhabsyi.com/2018/02/wonderful-march-giveaway-by-raydah.html

      Delete