Monday, 20 February 2017

The Changes.



Hello Hello Hi semua!!! first of all aku nak minta maaf sebab aku memang jenis jarang on jarang update sebab aku still pelajar tahun 1 diploma di sebuah universiti. oleh kerana itu, aku harap korang tak menyampa la ea ngn aku ni ahahah. kesibukkan aku ni memang susah nak dijangka...aku nak buat challenge yang post 25 hari tu pun tak sempat lagi..nk blogwalk pun takde masa ...sorry yaa.

okay for this post, aku nak cerita pasal perubahan diri aku yang aku sendiri rasa. aku kan, sekarang ni macam dah malas nak bercakap dengan orang, aku dah tak seHYPER sem sebelum ni. sampai a few classmates dah mula tegur "asal kau lain weh?" sebab entah lah aku pun tak tau. mungkin sebab aku dah malas nak ada perasaan kan? huhuhu..

i've been hurt so much la wehh, aku bagi peluang kepada org yang tak layak dapat, macam mana tak bagi weh kalau sayang tu masih ada. arghhhh aku ni jenis manusia yg susah nak move on tauu..makan tahun wehh..but now aku rasa aku bebetul dah move on, handphone aku mampos satu hari pun takde effect kat aku ahhhhahahaha.. ikut hati aku memang nak keluar dr kepompong life aku ni, which is keluar mlm have fun semua tuu, tapi alamdulillah iman didada masih kuat. ye aku mengaku lah ada lah juga beberapa kali aku berniat nak rasa rokok or vape or shisha, nak rasa bebas yang betul bebas tanpa kawal diri sendiri. but bila fikir jauh bende tu semua cuma akan memalukan aku je hmmm. semoga kau tetap menjadi muslimah sejati ya areum. nampak aku punya stress aku punya life suck tu.

memang betul sucks, sebab ada lah kejadian yang buat aku rasa. "apa sial, aku tak kacau life kau. kenapa semua orang sekeliling tahu nak judge aku bahan aku. yelah mungkin berdasarkan rupa aku ni kelihatan hina. aku tak layak nak berkawan dengan sesiapa kat sini. aku hanya nasib bg mereka yang rapat dengan aku." yaaa itu yg aku rasa beberapa minggu yang lalu. damn its hard damn why me again? masa tu aku tak tahu imn aku level berapa sebab masa tu aku cuma nk lari, dan aku nak bende bende yang aku tahu cuma akan merosakkan diri aku. tapi alamdulillah tah macam mana aku tutup mata dan berfikir dalam dalam, aku cuma fikir "sebab Allah sayang dan Allah tahu kau mampu" terdetik kat dalam hati yang paling dalam. that's why lah aku dah mls nk bercakap ngn org. best friend? nah,, i dont have it.

yaaa, aku dah mulakan sikap pergi mampos.

No comments:

Post a Comment